» Make-up 4 stappen plan
Stap 1

Reinigen:

Voordat je make-up aanbrengt, zorg je voor een schone huid. Gebruik geen zeep, dat droogt de huid uit. Kies liever voor een zeepvrije facewash of een melk opgevolgd met een milde tonic om de huid te reinigen. Een reiniger opent de poriën (om goed te kunnen reinigen) en een tonic werkt adstringerend (samentrekkend) en verwijderd de laatste restjes vuil en reiniger. Gebruik het daarom altijd samen. Alleen een melk of een tonic gebruiken om te reinigen is in feite zinloos. Een tonic is in principe geen reinigend product. En gebruik je alleen een melk, dan kan je huid nog vettig aanvoelen en is je huid onvoldoende schoon. Reinig je huid elke dag, ook als je nooit make-up draagt. Er hangt nogal wat onzichtbaar vuil in de lucht. Alleen met water reinigen is niet voldoende, want alleen water lost vet en vuil niet op, met als gevolg een vale huid met verstopte poriën. Breng daarna een verzorgende, beschermende dagcrème aan die bij je huidtype past. Dat is de beste basis om make-up aan te brengen.

Stap 2

Camouflage:

Met een camouflagestick kun je bijvoorbeeld pukkeltjes, puistjes en gesprongen adertjes (couperose) camoufleren. Je kan het op zichzelf gebruiken, of in combinatie met een foundation. Een camouflagestick is in feite een dikke, dekkende foundation in een stickvorm, die over het algemeen beter dekt dan een foundation. Kies de kleur net zoals je de kleur van een foundation test. Breng het op de kaaklijn aan. Zie je kleurverschil, dan is het niet de juiste kleur. Een verkeerde of te donkere tint, kan oneffenheden juist accentueren. Als je het hebt aangebracht, 'klop' het dan met je vinger uit. Maak bij het camoufleren van een puistje zo min mogelijk 'veeg' bewegingen.

Stap 3

Foundation:

Foundation is bedoeld om de huid te egaliseren. Niet om een kleurtje te geven. Een onrustige huid ziet er weer rustiger uit. Helaas heeft foundation bij veel mensen nog een ‘slechte naam’. Er wordt soms nog steeds gedacht dat het een onnatuurlijk ‘plakkaat’ effect geeft en dat het slecht is voor de huid. Maar foundations worden vaak verkeerd gebruikt. Met de foundations van nu, kun je een heel mooi natuurlijk resultaat krijgen. Mits je de goede kleur kiest, (nooit donkerder dan je eigen huidskleur!) het juiste materiaal om mee aan te brengen, een goede techniek en vooral.... een foundation die bij jouw huidtype past. Kijk bij BASIS, 'welke foundation moet ik kiezen' om erachter te komen wat voor een soort foundation je het beste kunt kiezen. Als je een te droge foundation gebruikt voor jouw huidtype, dan kan het al gauw teveel en zwaar aanvoelen op de huid. Er zijn tal van foundations te koop die tevens de huid verzorgen en beschermen tegen UV stralen, voor ieder huidtype, van mat en dekkend naar glanzend en transparant, van licht naar donker en van roze naar geel. Als je foundation hebt aangebracht, zie je er in eerste instantie witjes/flets uit. Maar dat is normaal. Denk niet meteen dat de kleur te licht is. De blos op de wangen is tenslotte veel minder, door het egaliserende effect. Maar met wat blusher komt dat weer helemaal goed. Je kan foundation ook plaatselijk gebruiken en niet iedereen heeft foundation nodig.

Stap 4

Fixeren met poeder:

Poeder (in de zelfde tint als je huid en/of foundation) is bedoeld om de foundation te fixeren, zodat het langer mooi blijft zitten. Het is er absoluut niet voor bedoeld om de huid mee te egaliseren, daar is het te transparant voor. Dan zou je gezicht er veel te poederig uitzien. Het neemt vet op en gaat daarmee het glimmen tegen (alhoewel je huid continu talg produceert, dus op den duur gaat met name de T-zone weer glimmen). Transparante poeder is een universele basis en een belangrijk middel voor elke professionele visagie. Poeder zorgt er ook voor dat het licht gelijkmatig van het gezicht weerkaatst en geeft zo de illusie van een heel zachte huid. Pas op met poeder als je een droge en/of rijpere huid hebt, op een droge huid geeft het een nog droger effect, en met een rijpere huid gaat het al snel in fijne lijntjes, rimpeltjes en plooitjes zitten.Wat ook fixeert, is gewoon water in een spray. Verstuif het over je make-up, en laat het zo opdrogen.

Wat nog lekkerder is, is in plaats van water, een face-mist te gebruiken. Die zijn ook nog eens verzorgend en een prima middel om je gezicht even tussendoor een oppepper te geven![ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


Copyright 2002-2018