» Nagel en hand verzorgings tips
Tips nagel-&handverzorging
___________________________________________________________
Ontspannen

Een massage voor een ontspannen gevoel: wrijf wat olie of crème warm tussen je handen en neem de hand van je vriend of vriendin in je linkerhand. Masseer met je rechterduim eerst de muis, dan het gedeelte onder de pink, vervolgens het midden en ten slotte de kussentjes onder de vingers. Draai de hand om en masseer zachtjes de rug van de hand en het driehoekje tussen duim en wijsvinger.

Vijlen
Vijl je nagels nooit als je net uit bad komt, ze zijn dan te zacht. Vijl ook niet helemaal vanuit de hoeken, dan scheuren ze sneller in. En vijl niet heen en weer, maar strijk de vijl steeds in één richting.

Nagellak
Breng slechts een enkele laag nagellak aan voor een transparant en licht gekleurd resultaat. Breng twee lagen aan om het aspect kleur en glans te benadrukken.

Bijwerken
Kunstnagels moeten eens in de drie à vier weken worden bijgewerkt, omdat ze met je nagels meegroeien.

Nagelriemen
Gebruik eens een lipcarestift (zoals Labello) om je nagelriemen zacht en gezond te houden. Smeer je nagelriemen in een masseer ze zachtjes met je vingertop. Zo krijgen ze geen kans om te verharden en blijven ze loszitten van je nagel.

Als nieuw
Nagels hebben heel wat te verduren. Eén van de grootste boosdoeners is afwassen zonder handschoenen. Door langdurig met je handen in het water te zitten, worden de nagels zwakker en breken ze eerder. Wie geen afwasmachine heeft, doet er verstandig aan plastic handschoenen te dragen en na het afwassen een handcrème te gebruiken. Zo blijven nagels als nieuw.

Vrolijke kleuren
Doe een paar druppels van allerlei kleuren nagellak op het midden van je nagel. Ga er ritsrats doorheen met een cocktailprikker. Even laten drogen en aflakken met een topcoat, zodat de lak er minder snel afbladdert.

Sneeuwwit
Wittere nagels? Doe een beetje bleekwater in een kom. Warm water erbij en je vingers een paar minuten in het bakje laten weken. Goed naspoelen!

Uitgedroogd
Is je nagellak uitgedroogd? Doe er een paar druppeltjes nagellakremover bij. Goed schudden en… hij is weer klaar voor gebruik.

Antibrokkel
Heb je net je nagels in een mooi kleurtje gelakt, brokkelt de lak al weer af! Probeer dan eens een transparante lak over de gekleurde lak heen (topcoat). Je lak houdt nu dagen langer.

Liftende kunstnagel
Soms zeggen mensen wel eens dat wanneer je kunstnagels loslaat, je hem zelf met secondenlijm weer vast moet plakken. Doe dit nooit! Als er namelijk nog lucht onder de kunstnagel zit, kan er een schimmelinfectie onder je nagel komen. De kans bestaat dan dat je je nagel voorgoed verliest. Ga dus liever gewoon terug naar je nagelstyliste.

Optisch bedrog
Heb je korte nagels, maar wil je ze langer laten lijken? Lak je nagels dan op een bepaalde manier: laat aan beide kanten van je nagel een stukje zonder lak. Zo lijken je nagels smaller en dus langer.

Ontkleuren
Zijn je nagels verkleurd door het gebruik van nagellak? Leg ze dan voor een kleine 5 minuten in een badje warm water met wat citroensap. Het citroensap ontkleurt je nagels namelijk. Verzorg ze daarna goed met een crème of olie.

Verkleurde nagels
Door nagellak kunnen nagels geel verkleuren. Dit komt doordat de kleurstof van de nagellak in de nagelplaat trekt en de nagels zo lang afgedekt zijn met lak dat ze geen zuurstof meer krijgen. Lak nagels daarom nooit zonder een kleurloze basislak en polijst ze regelmatig met een speciale nagelvijl.

Goedkope manicure
Voor een goedkope thuismanicure: week je vingertoppen ongeveer 5 minuten in een mix van1 kop warm water en het sap van een halve citroen. Afspoelen en droog schudden. Terwijl ze drogen, duw je de nagelriemen terug. Wrijf citroenschil over je nagels en polijst ze met een zachte doek.

Ice cold
Als je je nagellak in de koelkast bewaart, blijft hij altijd glad en klaar voor gebruik!

Net echt
Een french manicure bij jezelf maken, is erg moeilijk. Maar je kunt ook een wit nagelpotlood kopen. Met het puntje van het potlood trek je dan een wit lijntje onder je nagel. De bovenrand van je nagel wordt zo mooi wit en dat staat erg verzorgd!

Anti-breek
Polijst eens niet de bovenkant van je nagels, maar de randjes! Eerst op de gewenste lengte vijlen met een gewone vijl en daarna met de polijstvijl eroverheen. Je zult zien dat je nagels niet meer zo snel afbrokkelen.

Mooie lange nagels
Wil je dat je nagels sneller en mooier lang worden? Houd de toppen van je vingers dan een half uurtje in zout water.

Strakke nagels
Wil je je nagels in twee kleuren lakken? Plak dan eerst de ene kant van je nagel af met plakband en lak de andere kant en daarna andersom. Zo lak je je nagels prachtig in allerlei verschillende kleuren.

Vuilverwijderstrip
Druk een stuk leukoplast of plakband op het vuile oppervlak van een nagelvijl. Een paar minuten laten liggen en het er daarna met een ruk vanaf trekken. Alle vuil is op slag verdwenen en de vijl doet het weer prima!

Voor sterke nagels
Een receptje voor sterke nagels: maak eens een badje met warm water en een eetlepel vers geperst citroensap. Laat je vingertoppen er tien minuten in rusten.

Lange nagels
Als je je nagels lang wilt laten groeien, gebruik dan geregeld een nagelverharder onder je nagellak. Ook wil het wel helpen als je je nagels goed schoonmaakt en ze dan dik insmeert met hand- en nagelcrème. Goed laten intrekken en je nagels lakken met een blanke of gekleurde lak.

Snel droog
Ben je ook altijd zo ongeduldig als je je nagels hebt gelakt? Probeer dit dan eens. Zet voordat je je nagels gaat lakken een bakje water met ijsklontjes klaar. Als je nagels gelakt zijn, laat ze dan even aan de lucht drogen. Daarna doop je ze in het bakje water. Even laten zitten en je nagels zijn in een mum van tijd droog.

Vrij van nagellak
Het is moeilijk om je nagels te lakken zonder dat je de nagelriemen mee lakt. Als je van tevoren de nagelriemen insmeert met olie, kun je echter na het lakken de nagelriemen makkelijk schoonmaken. Als je nagels droog zijn, was je je handen en de nagelriemen zijn vrij van nagellak.

Nagellak
Vind je het ook altijd zo vervelend als je nagellak maar een dag blijft zitten? Als je je nagels voordat je de nagellak opbrengt eerst schoonveegt met azijn, hecht de nagellak beter.

Welterusten
Wil je mooie handen hebben en houden? Doe er dan voor het slapen gaan flink wat handcrème op en doe daar iets te grote plastic handschoenen overheen. En dan een waar schoonheidsslaapje voor de handen!


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


Copyright 2002-2018